Planspot

Planspot.com biedt centrale oplossing voor promotie van evenementen naar social media, pers en publishers

Planspot.com lanceert begin mei en deelt eerste invites uit

Begin mei lanceert Planspot.com, een platform waarmee alle soorten toekomstige gebeurtenissen gecreëerd, gepromoot en verspreid kunnen worden naar social media, de pers en kalenders van publishers. Planspot biedt organisatoren van onder andere concerten, uitverkopen, tentoonstellingen, feestjes en sport evenementen hiermee één centrale plek om hun evenement gemakkelijk en effectief te verspreiden en te promoten naar verschillende kanalen.

Overzicht verschillende kanalen

Momenteel zetten bedrijven onder meer social media, nieuwsbrieven en geschreven pers in om een evenement aan te kondigen. Satya van Heummen – één van de initiatiefnemers van Planspot – vertelt over de problemen waar organisatoren tegenaan lopen: “steeds meer bedrijven vinden het moeilijk om alle verschillende kanalen in te zetten voor de promotie, zonder het overzicht over hun campagne te verliezen. Ook het effectief gebruiken van de steeds groter wordende social media vinden organisatoren vaak lastig”.

Eén centrale oplossing

Planspot maakt de promotie van evenementen gemakkelijk door één centrale oplossing te bieden. Een evenement gecreëerd op Planspot wordt direct gepubliceerd op sociale netwerken als Twitter en Facebook. Vervolgens bundelt Planspot alle tweets en posts van deze netwerken op een dashboard waar je als organisator meteen op kunt anticiperen zonder te hoeven switchen tussen de sociale netwerken. Verder verschijnt het evenement straks in de kalenders van relevante publishers. Organisatoren bereiken zo precies de juiste doelgroep en publishers besparen op hun beurt tijd door het digitaliseren en uitbesteden van redactiewerk. Als laatste kunnen evenementen via het geïntegreerde perscentrum direct als persbericht verstuurd worden naar zowel eigen contacten als de mediapartners van Planspot. Van Heummen: “Door een centrale oplossing te bieden, maakt Planspot het veel makkelijker, effectiever en goedkoper om evenementen te promoten”.

Primeur

Planspot is wereldwijd het eerste platform dat zich richt op de promotie van alle toekomstige gebeurtenissen en nauw integreert met sociale media en de pers. Van Heummen: “Het grootste deel van de functionaliteit is ook nog eens gratis, waardoor iedereen gemakkelijk een evenement kan promoten via Planspot”. Na de lancering zal er betaalde premium functionaliteit geïntroduceerd worden, die professionele organisaties krachtige tools biedt om hun evenementen nog effectiever te kunnen promoten.

Planspot.com zal begin mei online gaan en groeit al gestaag in aanloop hier naar toe.
De invites voor het nieuwe platform kan men nog altijd aanvragen via www.planspot.com.

Bekijk de video van Planspot.com.