Recycling.nl Award

Foto: Erik Rijper.

Woensdag 12 oktober organiseerde de Vrijwilligers Centrale Haarlemmermeer, in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer, de 7e Beursvloer Haarlemmermeer voor bedrijven en maatschappelijke organisaties in het gemeentehuis in Hoofddorp.

Wat is de Beursvloer Haarlemmermeer?

De Beursvloer is een netwerkevenement voor bedrijven en maatschappelijke organisaties binnen de Haarlemmermeer. Bedrijven steken vrijwillig de handen uit de mouwen om maatschappelijke organisaties op weg te helpen groter, professioneler en zichtbaarder te worden. Bas van der Horst van BUREAUBAS heeft de afgelopen drie jaar meerdere matches gemaakt. Daarom heeft hij de Recycling.nl Award gewonnen.

Wat is de Recycling.nl Award?

De Recycling.nl Award is een waardering voor het bedrijf met de meest inspirerende en/of innovatieve match op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen. Aan de hand van de gemaakte matches bepaalde de jury, bestaande uit de hoekmannen, notaris Tasseron, Andy Houtkamp en Gerard Nijssen welk bedrijf een jaar lang de trotse bezitter van deze Recycling.nl Award mocht zijn. De Recycling.nl Award is een bronzen beeld, gemaakt door de Haarlemmermeerse kunstenares Betty Nieuwenweg. Naast het prachtige beeld, wordt de winnaar van de award beloond met persaandacht in de Hoofddorpse Courant en op de lokale radio. De Award werd dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Aqua-IT in 2008, AM Groep in 2009 en CROP Registeraccountants en belastingadviseurs in 2010.

Wethouder Arthur van Dijk reikte, samen met Gerard Nijssen van Recycling.nl, de award uit aan Bas van der Horst van BUREAUBAS.

Wat zegt Bas over deze prijs?

Bas: ”Ik vind het erg leuk om maatschappelijke organisaties met mijn expertise te kunnen helpen. Naast het opdoen van nieuwe contacten en leren van elkaar (want bij iedere match leer je iets nieuws) doe je ook iets wezenlijks voor die organisatie en de mensen die van de maatschappelijke organisatie afhankelijk zijn. Ik hoop dat er, ondanks de financiële tegenslagen, volgend jaar nog meer bedrijven mee kunnen doen aan de Beursvloer. Dan geef ik de prijs graag door aan een volgende winnaar! Hierbij wil ik ook alle andere bedrijven bedanken die matches gemaakt hebben met maatschappelijke organisaties. Naast Wilfred de Bats en haar collega’s wil ik ook de hoekmannen (en -vrouwen!) bedanken, te weten: Andrea van de Graaf – De Meerlanden, Marco van der Weijden – Hema Hoofddorp, Gerard Nijssen – Recycling.nl, Frans van der Riet – Essent, Hans de Bats – Privé Safari, Mieke Millenaar – Millenaar Adviesgroep, Sevim Cankilic – Colourful People. Tot volgend jaar!”

Maar er moet nog gewerkt worden!

De gemaakte ‘matches’ op de Beursvloer Haarlemmermeer van dit jaar (voor BUREAUBAS) zijn:

Voor de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) een aantal banners ontwerpen.

Het Historisch Museum Haarlemmermeer helpen het museum wat meer zichtbaar te maken voor bezoekers van het bos door middel van het ontwerp van borden en wegwijzers.

De Gehandicapten Adviesraad Westerpark (GAW) krijgt vier keer peer jaar een geheel ‘opgemaakte’ nieuwsbrief.

Wilfred de Bats kan BUREAUBAS weer opschrijven als ontwerper van communicatiemateriaal voor Beursvloer 2012.

En er is nog één maatschappelijke organisatie waar geen match mee gemaakt is, maar waar wel iets voor gedaan moet worden.

Eerder gemaakt non-profit werk van BUREAUBAS is hier te vinden.